dimarts, 31 de març de 2009

Tanquem Televisió Espanyola

Decisió totalment racional, especialment en temps de crisi: desmantelació de Televisió Espanyola (en tot cas, que deixin TV2, reforçant alguns continguts informatius, i potser TVE Internacional)Arguments (econòmics, polítics i de concepte sobre què ha de fer una televisió pública) no en falten:
  • L'estat (és a dir, tots plegats) va aportar 500€ milions l'any 2008, i a sobre RTVE va tancar amb un dèficit de 72€ milions. Aquest 2009 preveu aportar 550€ milions, una bestiesa, especialment en temps de crisi: quan abans es tanqui, menys ens costarà a tots plegats
  • Aquesta subvenció atenta a la competència, ja que els altres canals privats han de competir sense ajut públics
  • La seva programació no correspon a la d'una televisió pública: està bé que faci telenotícies, programes culturals o documentals, però no la majoria de programació que fa, que s'hauria d'emetre en altres canals que no siguin de titularitat (i d’utilitat) pública (és a dir, si volen, que tanquin TV1 i deixin TV2)
  • Té un respecte nul a la realitat plurilingüística de l'estat (per dir-ho de forma suau)
  • Té 302 alliberats sindicals, 53 a temps complert
  • Està al servei del govern de torn (tot i que cal reconèixer que està lluny dels nivells mega-partidistes de l'era Aznar)

No veig quin sentit té que existeixi Televisió Espanyola. Si cal, que donin més llicències privades, però que tanquin Televisió Espanyola.P.D. No, Televisió de Catalunya no és comparable, perquè té un objectiu diferent del que hauria de tenir TVE, la BBC o la RAI: protegir una llengua minoritària, el català. O les televisions privades fan un mínim del 50% en català, o TV3 ha de seguir existint com fins ara (en quant a concepte de canal, si pot millorar, millor). Dit això, també aprimaria la Corporació Catalana de Radio i Televisió (la Corpo), però això és una altra qüestió.

4 comentaris:

David ha dit...

On se signa per demanar la clausura?

Miquel ha dit...

El govern necessita mitjans per seguir control·lant almenys una quota de la informació que arriba a la població, i el mateix que fan els quinquis del baix amb "la nostra".

Salva ha dit...

David, de moment enlloc, podríem crear una iniciativa popular...

Miquel, justament pel que dius, cal menys televisions públiques (o televisions públiques diferents)

Salva ha dit...

Comentari al Directe.Cat:


01.04.2009 ! 02.09 h
#1 Miquel Monegal ! Girona
I no oblidis que si el govern espanyol es vengués la llicència de TVE, tal i com està de saturat el sector, segur que algun important grup de comunicació d'àmbit mundial en pagaria una més que generosa suma, ja que li permetria entrar de ple al sector espanyol i estalviar-se el risc i els diners de muntar una cadena de televisió nova. Aquests diners també podrien ser ben útils al poble...