divendres, 27 de febrer de 2009

Obamaescèptic en català

Una opinió qualificada, clar i en català, que qüestiona a Obama i, sobretot, la mega-despesa que vol fer per reactivar l'economia: un article que sincerament recomano del professor Carles Boix.

Adjunto una frase que ressumeix el concepte: "... finalment empesos per la retòrica krugmaniana, Obama i els seus aliats de Washington han aprofitat la crisis per a gastar sense mesura". De fet Krugman ha afirmat vàries vegades que el pla Obama (o Geithner, per ser més exacte), que previsiblement comportarà un dèficit públic del 12% el 2009 i del 8% el 2008, és insuficient.

Per tenir una visió informada i contrastada de l'economia americana et recomano dos grans blogs:

- Paul Krugman
- Greg Mankiw

No ho puc negar: Obama m'inspira quan parla, però sento que ha generat massa expectatives. M'encanta que aposti per l'increment significatiu de la cobertura sanitària (tot i que a mi m'agradava més el pla Clinton, casualitat, com a Krugman), per la transparència del govern, que vulgui acabar amb la guerra d'Iraq, tancar Guantánamo, etc., però em fa molt respecte que les seves mesures l'acabin pagant les properes generacions.

En fi, tant de bo surti bé, pel bé d'ells i de nosaltres. Dit això està bé que, apart de "cantar" les excel·lències d'Obama, mirem també de tant en tant les seves propostes amb ull crític, com fa en aquest article el Professor Boix i com fa sovint el també Professor Greg Mankiw.