dimarts, 27 de gener de 2009

El do de Ridao

Ridao té un do. Bé, potser en té varis, però en té un especial, públic i àmpliament conegut: la capacitat d’aplicar extremes dosis de demagògia i mala llet contra els sobiranistes de dintre i de fora d’ERC. Ho va demostrar fa uns mesos, quan va acusar als crítics d’ERC de ser un càncer, i ho ha demostrat ara, acusant Tremosa de ser un sobiranista de saló (comparant-lo com Oriol Junqueras, no amb ell, suposo). Amb un acte de consistència sense precedents, després d’insultar-lo ha demanat una llista conjunta, encapçalada per aquest sobiranista de saló, suposo (com a contrapunt a l'elegància de Junqueras, que ha definit Tremosa com a "bon candidat" i després ha afirmat que confia en "recórrer amb ell un camí conjunt). Ho sento, però no ho entenc: que Tremosa sigui cap de llista de CiU és una gran notícia pel país. Què guanya atacant-lo? Per què utilitza arguments demagogs? Arguments per criticar a CiU en té de sobra, no cal ser demagog, o pitjor, atacar a la persona. I posats a atacar, per què no ataca al PSC-PSOE?

Aquesta capacitat dialèctica “pugilística” em recorda a Joan Boada, mà dreta de Joan Saura en la Conselleria d’Interior (Saura dimissió!). En el cas de Joan Boada m’és igual, ja que serveix per desacreditar la causa neocomunista, però en el cas de Ridao em preocupa perquè (i) danya la credibilitat d’ERC (o a la que queda d'ella), (ii) danya la credibilitat de l'independentisme ja que, tot i no ser de l'estil de "Mori el Borbó" o d'altres episodis surrealistes, demostren la demagògia dels principals representants institucionals de l'independentisme, i (iii) perjudica la unió dels independentistes o sobiranistes, digueu-li com vulgueu, creant barreres amb atacs personals enlloc de crear ponts i punts de trobada. La demagògia va arribar al punt de comparar el perfil independent de Tremosa vs. el de Junqueras. En confiança, és tan o tan poc independent com Junqueras, i tampoc cal fer-li el joc a La Vanguardia (denúncia típica d’ERC quan algú els critica en base a una notícia publicada per La Vanguardia), que és qui està apretant més contra Tremosa.

La meva recomanació? Idealment no ser desagradable ni demagog amb ningú, però posats a triar que utilitzi aquest do contra els unionistes. O que segueixi utilitzant-ho contra els sobiranistes, però que després no digui que tots anem en el mateix vaixell, ni òbviament que digui que ells és el maulet i els altres els sobiranistes de saló.

P.D. Oriol i Ramon, enhorabona i molta sort.

1 comentari:

Salva ha dit...

Publicats al Directe.Cat:


28.01.2009 ! 22.21 h
#5 Salva
Un dels 350.000 exvotants d'ERC, gràcies pel teu comentariAdama, potser sí, sóc un cylon, però els militants i votants d'ERC també tenen dret a indignar-se amb els seus dirigents.Salva, gràcies pel teu comentariAprop teu, es pot defensar que Junqueras és millor candidat que Tremosa amb altres arguments més consistents que els que va utilitzar Ridao, com alguns que tu utilitzes
28.01.2009 ! 13.23 h
#4 APROP TEU
Doncs el RIDAO diu el que pensa la majoria d'independentistes de CDc i de TREMOSA. ORIOL JUNQUERAS es independentista de debò i no de saló...es independent però ha estat escollit regidor per ERC al seu poble...no amaga res i no es penedeix de res. Res a veure amb el mentider convergent TREMOSA. Doneu un repas al ABC, a l'entrevista que li va fer diumenge passat...es tota una declaració. Ja no una declaració de principis, que TREMOSA mai ha tingut si no que una declaració fotocopiada i calcada al que es ha estat i vol continuar sent la dreta catalana de CDC. Es l'ADN del convergent mesell i claudicant..i es que 17 anys de militància al costat del pare PUJOL...donen els resultats de tenir FILLS com TREMOSA...parlar i donar lliçons i demanar voatar NO al lacte MAS-ZAPATERO pel Estatut votar i demanar el NO a la C onstitució EUROPEA i l'endema com un "cadell de gat" escaldat torna a la casa del pare convergent. Res ha dir si ell i molts com ell sou aixì, ara no vulgueu fer passat al TREMOSA pel que mai ha estat ni serà. La Dignitat política del de TREMOSA envers a la de JUNQUERAS es tal i com diu el senyor RIDAO de "sobiranista de saló"
28.01.2009 ! 10.58 h
#3 Salva ! PaÍsos Catalans
Jo soc votant de ERC i per a molts anys (no hi ha color), encara que de vegades ja m'agradaria un comportament diferent dels seus polítics.
Penso com el Sr. Garcia en aquest cas i trobo que té raó, ja que no hi veig fonaments per a fer aquestes declaracions. No anem be per a aquest camí Sr. Ridao.
Sort per a tos dos, en Sr. Junqueras i en Sr. Tremosa.

Salut i Independència!!!
28.01.2009 ! 10.12 h
#2 Adama ! Barcelona
Senyor Garcia,llegeixo habitualment els seus articles i com que encara no he aconseguit entendre aquesta obsessió ja quasi malaltissa, més enllà de la discrepància, a llançar de forma pública i sistemàtica canonades contra el seu propi partit (que l'únic que fan és ajudar a enfonsar-lo), he arribat a una conclusió:Vostè no és militant d'ERC, vostè és un cylon.
28.01.2009 ! 09.43 h
#1 Un dels 350.000 exvotants d'ERC ! L'Estartit
Qué més es pot dir del PSOEcialista Joan Ridao i de tota la cùpula (i malhauradament, una bona part de la militància) d'aquesta ERC lliurada en cos i ànima al PSOE secció NE?. I encara rai que ERC estigui lliurada en cos i ànima al PSOE, lo pitjor és que han lliurat també la Nació sencera!!. Ah1, per cert, només nomenar CiU a Ramon Tremosa com a candidat, Nicaragua en plé sortí a bordar contra CiU acusant-los de radicalisme...i Joan Ridao d'independentista de saló. Algú de Nicaragua ha criticat a Oriol Junqueras de radicalitat?.