divendres, 9 de gener de 2009

50 anys Revolució Cubana i dictadura castrista: res a celebrar

Els neocomunistes estan de celebració: la Revolució Cubana compleix 50 anys. Cuba és el paradís, i tots els mals de l'illa són culpa dels Estats Units (de qui si no?).

OK, no al bloqueig, però sobretot no a la dictadura castrista. I sobretot no a la violació continuada dels drets humans: periodistes, dissidents polítics i persones crítiques amb la dictadura castrista perseguits, detinguts arbitràriament, condemnats i torturats; sense llibertat d'expressió, sense partits polítics (excepte el comunista, és clar), sense eleccions lliures, sense sindicats independents. Tot això també és causa de l'embargament americà?

No em serveix algunes dades positives, com l'alta esperança de vida, un grau d’alfabetització molt elevat o una mortalitat infantil molt baixa. Cuba no és el paradís, els cubans viuen a la pobresa (segons el govern cubà el sou mig era el 2005 de 334 pesos cubans, uns 15 euros al mes, en situació de pobresa extrema segons els paràmetres de les Nacions Unides). Però inclòs si visquessin molt bé i fossin molt rics tampoc es justificaria una dictadura com la que hi ha ara.

Neocomunistes del món, si us agrada Cuba, aneu a Cuba i quedeu-vos a Cuba (vivint com un cubà "del carrer", no com alts funcionaris castristes). Flipo i maleeixo a tots els indocumentats que defensen que Cuba ha de continuar així i són còmplices d’un règim dictatorial. Visceral? És clar! Sóc visceral amb tots els còmplices de violacions dels drets humans, sigui Cuba, Xina, Iran o Guantánamo.

50 aniversari de la Revolució Cubana: res a celebrar. Fa 50 anys van fer caure un govern corrupte i nociu pel poble cubà, la dictadura de Batista. Un argument vàlid per a què acabi la dictadura castrista actual.

http://thereport.amnesty.org/esl/regions/americas/cuba
http://www.solidaridadconcuba.com/situacion/situacion.asp

3 comentaris:

Jaume (New York) ha dit...

Totalment d'acord.
Aquests neo-comunistes estan ben animats amb la crisi economica actual. No us deixeu enganyar per aquesta colla de radicals passats de moda. No es pot comparar el sistema capitalista en el que vivim amb el comunisme. El primer, malgrat els seus molts defectes, es democratic; el segon no es res mes que una dictadura (de ganduls).
Prou bloqueig (no serveix de res).
Encara menys dictadura comunista (la culpable al final de la miseria general).

Salva ha dit...

Fa poc un neo-comunista català (Jordi Miralles) va dir que Marx tornava. Tens raó, volen aprofitar la crisi actual per criticar el capitalisme (just) però per oferir com alternativa no sé ben bé què.

Salva ha dit...

Publicat al Directe.Cat:


12.01.2009 ! 23.57 h
#4 Barrut
Cuba i misèria? Vols dir que no t'estàs confonent? Cuba és el paradís, i l'esperança de que la revolució és possible i té premi!
12.01.2009 ! 15.41 h
#3 Salva
Jordic, escrivint em va sortir Guantánamo, ja que és allà on es focalitzen les violacions dels drets humans als EUA, però òbviament em refereixo als EUA (que, malauradament, viola els drets humans a Guantánamo i a altres llocs amparats per la pròpia llei americana).
12.01.2009 ! 15.22 h
#2 Jordic ! Barcelona
"Sóc visceral amb tots els còmplices de violacions dels drets humans, sigui Cuba, Xina, Iran o Guantánamo."Guantánamo no és un Estat. Per què no has posat Estats Units?Simple curiositat.
11.01.2009 ! 20.31 h
#1 popota ! cebadell
Això estaria bé. Els comunistes d'aquí tots cap a Cuba i, darrera seu, tota la claca del lliure mercat i de les virtuts dels States com a extensors de les llibertats per tot el globus amb especial incidència a Centreamèrica cap a Colombia (a la Colombia real, és clar). Que envïin postals...