dissabte, 20 de desembre de 2008

Frases de la setmana

Setmana 15 de novembre

José Luis, te queremos mucho, pero queremos más a Catalunya
-- José Montilla
(fets, no paraules)

Cap home és prou ric com per recuperar el seu passat.
-- Oscar Wilde

You may delay, but time will not.
-- Benjamin Franklin

How we spend our days is, of course, how we spend our lives.
-- Annie Dillard

Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves.
-- Carl Jung

Tot artista va ser al principi un amateur.
-- Ralph Waldo Emerson

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Salva, ja em perdonaràs perquè aquest comentari no té res a veure amb la teva entrada. Abans de tot volia felicitar-te per aquest blog (ho vaig descobrir casualment fa unes setmanes). M'agrada molt com escrius (no ets superficial, ni tòpic), també m'agrada com argumentes (encara que en ocasions no comparteixo la teva postura, ni la teva argumentació, jejeje, s'ha de reconèixer que és un blog intel·ligent i profund).

Ara deixo de donar-te "sabó". Ja saps allò de que la lloança afebleix. Una de les teves últimes entrades criticava que el Vaticà no volgués que es despenalitzés l'homosexualitat en aquells països que és un delicte. La veritat, em va estranyar molt la notícia. Ara veig que no és així:

http://www.elconfidencial.com/cache/2008/12/20/sociedad_42_vaticano_apoya_despenalizacion_homosexualidad.html

Ànim amb el blog! i bon cap de setmana.

JA

Anònim ha dit...

Copio la notica (El Confidencial, 20 de desembre de 2008), ja que l'enllaç que poso en el comentari surt tallat.

El Vaticano pidió el viernes a todos los gobiernos del mundo que despenalicen la homosexualidad pero dijo que la resolución propuesta por Naciones Unidas sobre este asunto va demasiado lejos. El portavoz del Vaticano, el reverendo Federico Lombardi, dijo que la delegación de la Santa Sede explicó su posición en Naciones Unidas a última hora del jueves, criticando la redacción de un texto auspiciado por los países europeos en el que se propugna la descriminalización de los gays.

"La Santa Sede sigue defendiendo que cualquier signo de injusta discriminación hacia las personas homosexuales debe ser evitado y urge a los Estados a suprimir los castigos penales contra ellos", dijo la delegación en una nota colgada en la página web del Vaticano (www.vatican.va) el viernes.

"Al mismo tiempo, la Santa Sede observa que la redacción de esta declaración va más allá de la intención mencionada arriba y compartida".

El Vaticano destacó las expresiones de "orientación sexual" e "identidad de género" en el texto, diciendo que "esto crearía una grave incertidumbre en la ley" - en lo que parecía ser una referencia a su bien conocida oposición al matrimonio gay.

El observador permanente del Vaticano en Naciones Unidas, el arzobispo Celestino Migliore, ha advertido con anterioridad que el texto propuesto con apoyo europeo podría llevar a una discriminación inversa contra el tradicional matrimonio heterosexual. "Si adoptasen, crearían nuevas e implacables discriminaciones", dijo Migliore a una agencia francesa católica de noticias.

"Por ejemplo, los estados que no reconocen las uniones de personas del mismo sexo como 'matrimonio' , serán puestos en la picota y sometidos a presión".

Salva ha dit...

JA, gràcies pel teu comentari i per la matització a l'article que vaig escriure (http://salvallibertat.blogspot.com/2008/12/teocrcia-contra-llibertat-les-nacions.html).

El cert és que el Vaticà ha evolucionat la seva oposició inicial: des de criticar en un principi la mesura (http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Vaticano/opone/despenalizar/homosexualidad/elpepisoc/20081202elpepisoc_7/Tes) a donar suport a l'objectiu de la mesura però no a la resolució proposada a l'ONU (http://www.elconfidencial.com/cache/2008/12/20/sociedad_42_vaticano_apoya_despenalizacion_homosexualidad.html).

En tot cas, en el meu post deia que el Vaticà no volia que s'aprovés aquesta resolució, i això es manté. Per les raons que es comenta a l'article que has adjuntat (que no comparteixo), però es manté.

No dubto que el Vaticà sigui contrari a la persecució dels homosexuals a tot el món (i de fet jo no deia que ho fos), però en aquest tema, entenc qie per la visió de l'Església sobre l'homsexualitat, he trobat a faltar sempre una denúncia desacomplexada de les discriminacions per raó d'orientació sexual (terme per cert que l'Església no accepta).

Entenc que l'Església defensa posicionaments morals respecte l'homosexualitat (que jo no comparteixo), però m'agradaria que, a l'igual que defensa amb beligerància aquestes posicions o combat de forma radical la llei del matrimoni homosexual a Espanya, tingui la mateixa beligerància defensant el dret dels gais a no ser discriminats.

En tot cas, dit d'una altra forma: a la vida les coses la majoria de vegades no són blanc o negre. Tenen molts matisos, i que es tria una opció moltes vegades no estàs d'acord al 100%. El Vaticà, sense estar d'acord al 100%, però entenc que sí en la seva major part, podria donar suport a aquesta resolució, no?

Per acabar, des de la discrepància (no es pot estar sempre d'acord en tot), espero que continuis llegint i comentant el blog.

Anònim ha dit...

Per descomptat. Continuaré visitant aquest blog.

Bones festes,

JA