dilluns, 22 de setembre de 2008

El valor de l'experiència

Molt interessant l'article que m'ha enviat el Jaume Casanova, Why experience matters, publicat al The New York Times.

A partir de valoració de la capacitat de Sarah Palin per ser Vice-Presidenta dels Estats Units, David Brooks reflexiona sobre la necessitat que els nostres governants tinguin l'experiència necessària per governar i dirigir un país. Sí, la idea de que una persona del poble, un outsider, una persona "com nosaltres", sigui president, pot ser atractiva. Però si és una personal tan normal, tan average, segurament no té les qualitats, experiència i capacitat necessàries per liderar un país. Governar és complicat i complex, i requereix algunes habilitats que només es poden adquirir amb l’experiència d’haver viscut i gestionat situacions complicades i complexes en el passat. Governar requereix prudència, i la prudència s’adquireix amb l’experiència.

Vaja, que podem estar d’acord en què no volem polítics professionals, gent que només sap fer de polític però no té experiència “de veritat” en el món real. Però no hem de caure en el parany de pensar que la solució és polítics sense experiència. L’experiència, no necessàriament política, però si amb alts grau de responsabilitat, és important a la vida. També en els nostres governants.

Llegeix l'article i ja em diràs què en penses.

1 comentari:

miquelet ha dit...

Crec que tens l'enllaç mal posat, perquè no troba l'adreça. Pel que fa al tema dels polítics, pense que sobretot fan falta bons gestors i gent que realment siga com diu que és. Per això fa falta, necessàriament un renaixement de la cultura política del poble, que actualment es deixa manipular amb molta facilitat i que es deixa emportar massa per les aparences.

Salut.