dissabte, 16 d’agost de 2008

Referèndum pel concert econòmic

Llegeixo que Puigcercós proposa convocar un referèndum sobre el concert econòmic si no hi ha un bon acord sobre el finançament (llegir notícia). Més enllà de què potser diferiríem en què és un bon acord (per mi una condició necessària però no suficient és limitar el dèficit fiscal al 4% del PIB), m'agrada aquesta proposta i de fet l'he suggerida vàries vegades des d'aquest blog (El desastre que ve. O no; Finançament: unitat, ambició, fermesa i sentit d'estat; Premi de l'ONU a Catalunya) i des de la web de Reagrupament.

Un referèndum sobre el concert econòmic podria ser un punt d'inflexió sobiranista. A part de què es guanyaria, podria anar acompanyat d'una acció divulgativa des del govern explicant l'espoli fiscal actual i tot el que no es pot fer degut al dèficit fiscal.

He de reconèixer que tinc un punt d'escepticisme sobre aquesta i altres afirmacions de polítics catalans. Les amenaces i advertències, aquesta i altres, són però per complir-les. Dit això, és el moment de mirar endavant i no fer retrets, de donar suport incondicional a tots els polítics i governants que lluitin per un finançament just. Després, però, passarem comptes. Amb tothom.

2 comentaris:

miquelet ha dit...

I que s'explique que des de la creació de la Comunitat Autònoma d'Extremadura no han tingut la decència de posar en marxa ni un projecte seriós de desenvolupament integral. No se suposa que el dèficit fiscal serveix per a això mateix? Per al desnvolupament de les regions pobres?

Salut.

Salva ha dit...

Miquelet, això què dius no ho sé amb certesa, però està clar que els ajuts (ja vinguin de Catalunya o d'Europa) a les comunitats més endarrerides han de servir sobretot per potenciar el creixement econòmic i disminuir el gap de riquesa entre comunitats