dijous, 21 d’agost de 2008

Que Iniciativa torni a fer d’Iniciativa!


Iniciativa ens tenia ben o mal acostumats, segons es miri. Acostumava a ser poc més que l’eco dels socialistes, a fer i acceptar tot el que digués el PSC, amb un cert toc sostenible, això sí. L’exemple més clar va ser amb el pacte Mas-ZP de l’Estatut, que Iniciativa va donar per bo, a instàncies del PSC, sense ni tan sols conèixer el contingut.

Darrerament, però, Iniciativa sembla actuar amb criteri propi en algunes qüestions. El que hauria de ser una bona notícia es torna preocupant quan es veuen els resultats. Des de l’absurditat dels 80 km/h, passant per la gestió del transvasament (com li deien els d’Iniciativa?), per rematar-ho amb la compareixença que al final no es fa de ZP a propòsit del finançament a canvi d’un acord amb el govern central. Ha acabat fent igualment el que deien els socialistes, però escenificant no sé què i trencant la unitat d’acció catalana. Qui és Iniciativa per pactar amb el govern espanyol en nom de Catalunya, del seu govern, i de les forces catalanes que estan anant plegades? Qui és per trencar la unitat a canvi de res?
En nom de qui? A canvi de què?

El problema de fons és què fan uns comunistes al govern de Catalunya i, ja que hi són, per què se’ls fa tant de cas. Donar-li’s el bus de l’Estatut estava bé, però encomanar-li la conselleria d’Interior... On està el sentit d’estat en aquest país (no d’Iniciativa, sinó d’aquells que van cedir-li aquesta conselleria)? Iniciativa, un partit d’extrema esquerra disfressat d’ecologisme i sostenibilitat, no és homologable a cap altre partit que estigui a cap govern de cap país avançat (i no els comparem als els Verds alemanys, tot i que comparteixin grup al Parlament Europeu). La seva presència al Govern, quan fa d’Iniciativa, de comunista mega-intervencionista professor d’ètica, és una llosa pel país.

La veritat, entre una Iniciativa amb idees de bombero i amb accions en contra del sentit comú i dels interessos nacionals dels catalans, i una Iniciativa que fa el que diu el PSC, em quedo amb la segona. Alguns em diuen que hi ha una Iniciativa que jo no recordo (sóc més jove del que semblo), que abans tenia un altre nom, i que tot i que també tenia plantejaments d’extrema esquerra, defensava desacomplexadament els interessos nacionals de Catalunya. En aquesta Iniciativa va confluir una part de Nacionalistes d’Esquerra i altres militants independentistes, alguns dels quals encara hi són.

Aquesta Iniciativa sona bé, o en tot cas sona millor. Però mentre no la troben, pel bé del país, que tornin a on eren fa poc, per així no liar-la més: que Iniciativa torni a fer d’Iniciativa, l’eco dels socialistes. Cert, això no suma. Però almenys no resta.

7 comentaris:

ALBERT CASTELLANOS ha dit...

No sé si aquesta vegada Iniciativa també ha fet d'eco dels socialistes...no estic tant segur que el trencament de la unitat dels partits catalans en temes de finançament sigui una originalitat seva...

miquelet ha dit...

Iniciativa és la plasmació perfecta dels complexos de la esquerra de veritat. Quan a un pollastre li tallen el cap corre d'un costat a l'altre sense cap sentit. Després, el pollastre mor. Esperem que això no li passe a la nostra esquerra.

Salut.

Salva ha dit...

Albert, no ha fet d'eco, però ha acabat fent el que li demanaven els socialistes.

D'acord que ells no tenen la patent en trencar la unitat, però aquesta vegada han estat ells: comptador a zero, si cal amb el nou finançament, i després passem comptes


Miquelet, tan de bo no li passi. des de la discrepància (que la tinc) amb Iniciativa, ens cal uns partits nacionals lliures de veritat

marc ha dit...

Ells continuen entestats a defensar la seva decisió.

Com diu el Desclot, són uns bobosocialistes.

I el Saura és el responsable que hi hagi un bon desplegament de l'Esatut... Anem bé!

Salva ha dit...

marc, efectivament, anem de conya :(

Salva ha dit...

Comentaris de la web de Reagrupament:

escrit per Jaume, agost 20, 2008

Molt bon article!
ja en hi ha prou¡
escrit per Xavier Todó, agost 20, 2008

Avui he sentit a la ràdio al Jaume Bosch,dient que el motilla ja ho sabia i havia donat el vistiplau al pacte que havien fet icv i el psoe.
Doncs si és cert, quina clase de socis tenim? que passen de nosaltres.
ja estan tardant a fotre una moció de censura al motilla,nosaltres i CiU
Qui t'ha conegut i qui et coneix?Ara, els qui se'n racordin


escrit per Vicenç Ramoneda, agost 21, 2008

Qui t'ha conegut i qui et coneix?

Al meu parer has estat el primer a trair Catalunya.

Ara només falta que la gent perdi la memòria i et tornin a votar. (Amb aixó confieu). Ja seria el colmo! (si esquerra em fes això perdrien el meu vot, fixe!) O potser, que la gent d'ICV-EUIA ja hi estiguin d'acord?

Ja s'està dient a hores d'ara. Val més votar PSOE directament que la seva fotocòpia, ICV!

Que us vagi bé la integració amb el futur PSOiICV o, potser PSiIC, que per lletres no sigui.

Adéu!


FIL A L'AGULLA ?
escrit per joaquim Suquet, agost 23, 2008

ESPERO QUE REAGUPAMENT.CAT TORNI A AGAFAR EL TO QUE L'HA CARACTERITZAT FINS ARA. HI HA UN MUNT DE QÜESTIONS DAMUNT LA TAULA QUE HO REQUEREIXEN QUE ENS PRONUCIEM COM A GRUP TANT A NIVELL INTERNACIONAL (GEÒRGIA, EL TIBET, ETCCC) COM A NIVEL NACIONAL: CORBACHO, SAURA, ELS INCOMPLIMENTS, LA RESPOSTA DE L'EXECUTIVA ETC... ENS HI POSEM ?.
...


escrit per Jordib, agost 23, 2008

Déu meu amb quins partits estem al govern. Amb un PSOE a Catalunya que ens enganya i ho seguirà fent, i amb els ineptes i impresentables d'ICV que foten pena els pobrets. ERC en sortirà amb globus d'aquest tripartit que ha perdut totalment el rumb. Que ERC sigui intel·ligent i no es deixi arrossegar per aquests arreplegats, perquè també en sortirem escaldats.
...


escrit per Joan M. Serch, agost 29, 2008

Home, titllar els d'Iniciativa d'extrema esquerra em sembla excessiu, podríem dir-ne esquerranets, esquerrans-segons-convingui, centre-esquerra, eco-pijos (aquest és el que m'agrada més) i un munt de qualificatius més adients, pero extrema esquerra no.
Sí, estrema esquerra
escrit per Salva Garcia, agost 29, 2008

Joan, em sembla de veritat que són d'extrema esquerra. Només cal mirar les seves propostes econòmiques, o els seus referents internacionals
...


escrit per Joan Miquel, setembre 04, 2008

Salva.. et dono tota la raó en aquest comentari, en canvi no t'han informat bé sobre els antecedents d'IC, considerant el major partit que l'integra (o el més antic) que és el PSUC; aquests a partir del 1976 ja no defensaven "desacomplexadament" els interessos Nacionals de Catalunya, més aviat ho feien amb la boca petita. Diferent seria el PSUC del temps de la República que aquell sí que ho feia i també durant el franquisme col·laborant amb el FNC, els quals eren l'única gent que organitzadament va fer front al franquisme des de l'interior del país.
Segurament tens raó


escrit per Salva Garcia, setembre 04, 2008

Joan Miquel, potser tens raó, ja et dic, sóc molt jove. En qualsevol cas, amics sobiranistes més veterans van votar en el seu moment el PSUC, i Josep Benet ha estat sempre un referent nacional.

Salva ha dit...

Comentaris del Directe.Cat:

27.08.2008 ! 09.14 h
#8 Salva
Jordi, qualsevol comentari com el teu, fet des del respecte, no m'ofèn.

Molta gent està a l'esquerra del PSC sense ser d'extrema esquerra. De fet, molts militants del PSC estan a l'esquerra del partit, ja que aquest adopta posicions més centristes per presentar-se a les eleccions, a l'igual que passa amb el PP (on molts militants estan més a la dreta que la posició oficial) o de CiU (on molts militants són molt més nacionalistes que el discurs oficial de la direcció). Dit això, una cosa és estar a l'esquerra, i l'altra estar molt més a l'esquerra.
24.08.2008 ! 20.03 h
#7 Jordi ! Barcelona
El problema insisteixo no és criticar les actuacions concretes d'ICV, a mi em posen negre sovint. Tenen por a dir les coses pel seu nom, tenen por a defensar el que creuen, en definitiva són un partit petit que té por a tot. Jo estic ideològicament a l'esquerra del PSC (i t'asseguro que no em considero d'extrema esquerra) en l'espai que ocupen ICV i ERC sense militar ni definir-me entre cap dels dos. I estic una mica tip que quan un partit d'aquest sector ideològic comet un error, no es critiqui l'error sinó la seva pressumpta història: clar com són comunistes! En el cas d'ERC passa una cosa similar: clar com són independentistes radicals! ¿Que hem de fer els qui creiem en un model d'esquerres democràtic on el sector públic en sanitat, educació i serveis socials sigui fort perquè no ens titllin de neo-comunistes encara que no haguem militat en la nostra vida en cap partit?

T'agraeixo molt les teves respostes i les trobo un gest d'educació, i el que et dic no busca ser ofensiu, però el teu article traduït al castellà no desentonaria gens ni a Libertad Digital, ni el Mundo, ni a La Vanguardia. Mitjans on aquest sector ideològic d'esquerres és ridiculitzat quasi a diari.
24.08.2008 ! 16.23 h
#6 Salva
Jordi,

Potser l'expressió no és comunista (tot i que entenc que té comunistes) sinó neo-comunista (http://in.directe.cat/salvador-garcia/bloc/neocomunistes-o-neocoms)

No discuteixo ni molt menys la legitimitat que estiguin al govern, sinó que no és positiu, en la meva opinió, que hi siguin. Sí que és homologable a altres partits d'esquerra europeu, però no em ve al cap cap partit similar que estigui al govern (partits com ell existeix, però no acostumen a estar en el govern).

Qüestiono l'actuació d'Iniciativa en aquesta actuació, però també el que fa Iniciativa en general.
24.08.2008 ! 13.53 h
#5 L'Esteve ! Valles Oriental
Crec que en Jordi ho explica d'allò mes be. Només voldria afegir que agafant la mesura que dona la titulació d'extrema esquerra a IC, CiU seria extrema dreta i PP nazisme pur,mentre que el PSC-PSOE queda com un centre dreta.
També agraeixo la teva resposta.
Salut i República
24.08.2008 ! 10.55 h
#4 Jordi ! Barcelona
Salva, el problema no és la idea principal de l'article que puc compartir plenament. És a dir Iniciativa ha fet una marxa enrere ridícula i per tant, al meu parer, s'ha equivocat. El problema de l'article és que tot ell respira uns prejudicis més propis d'un hooligan que no pas d'un professional. Exemple: "El problema de fons és què fan uns comunistes al govern de Catalunya i, ja que hi són, per què se’ls fa tant de cas."

Dir que Iniciativa és comunista és viure en una altre planeta. I negar que puguin entrar en un govern ja és directament antidemocràtic. Dir que són d'extrema esquerra, que vols que et digui, potser si el PP és el centre ells són d'extrema esquerra. També és mentida que no sigui homologable a altres partits d'esquerra europeus.

En definitiva la idea principal de l'article no era l'actuació d'Iniciativa les darreres setmanes, sinó el fet de negar que tinguin qualsevol legitimitat per poder governar en base als teus prejudicis i quatre pseudo-mentides més.

En tot cas gràcies per la resposta.
23.08.2008 ! 00.02 h
#3 Salva
Esteve, simplificant, si els partits socialistes espanyol i francés, i el partit socialdemocràta alemany, són d'esquerra, Iniciativa és d'extrema esquerra. Una altra forma d'arribar a aquesta conclusió és mirar el seu programa econòmic, i comparar-lo amb partits d'esquerra i d'extrema esquerra europea. Dit això, estic d'acord amb tu: CDC no és independentista.

Jordi, dius "la resta sense comentaris". Home, per què no comentes la idea principal del post, és a dir, el paper que ha fet la darrera setmana Iniciativa amb el finançament?

Esteve i Jordi, des de les diferència, gràcies pels comentaria, de veritat
21.08.2008 ! 17.45 h
#2 L'Esteve ! Valles Oriental
Dir : "Iniciativa, un partit d’extrema esquerra disfressat d’ecologisme i sostenibilitat " es la constatació de que no saps lo que es un partit d'esquerres, de dretes o del mig. Benvolgut Salvador la teva ignorància política , però, no es escassa en aquest pobre i nostre país. Tants anys de "peix al cove" ha "cobejat" a molta gent.
Iniciativa te d'extrema esquerra el que CDC d'independentista : RES.
21.08.2008 ! 10.39 h
#1 Jordi
De la manera com escrius ja es veu que ets més jove del que sembles. Els 80 Km/h no són cap absurditat i sinó deixem passar el temps. De moment ja comencen a haver-hi dades sobre reducció de sinistres i de contaminació. La resta sense comentaris. Un article de hooligan.