divendres, 15 d’agost de 2008

La confusió de l’Estatut

La defensa numantina de l’Estatut per part de persones i entitats sobiranistes em desconcerta. Defensem l’Estatut, ja que és llei aprovada en referèndum pel poble català, però ho hem de plantejar en termes de dret a decidir: cal respectar l’Estatut perquè així es va votar, i un Tribunal Constitucional polititzat o un govern espanyol que no compleix les lleis que aprova no el poden laminar. Però que quedi clar que molts volem anar molt més enllà, i que justament defensem l’Estatut perquè defensem el dret a decidir del poble de Catalunya.

En aquest sentit, les manifestacions que entitats sobiranistes com la PDD fan sobre l’Estatut, en la meva opinió, no haurien de ser tant de defensa de l’Estatut com de defensa del dret a decidir dels catalans, i per tant de la no-acceptació de rebaixes sobre un text ja clarament insuficient. Que es transmeti que no s’accepten rebaixes, no que cal respectar l’Estatut perquè aquest és la solució. Entenc que en el cas de la PDD és així com ho planteja.

Paradoxa (una altra): molts dels que no van recolzar el nou Estatut (per ser insuficient des del punt vista nacional) són els meus actius a defensar-lo. En tot cas, que defensin també a mort l’Estatut els que el van pactar, defensar i aprovar. I que en algun moment facin autocrítica, alguna, la que sigui.

3 comentaris:

miquelet ha dit...

A mi em sembla que ocorre com quan tens un amic molt proper que no et cau massa bé i és una mica pesat, però que el defens quan un dia es fiquen amb ell uns dels teus majors enemics.

Salut

Salva ha dit...

Miquelet, potser és això, però millor ens ho fem mirar...

Salva ha dit...

Comentaris del web del Directe.Cat:

20.08.2008 ! 16.00 h
#3 Carlota ! Castellgalí
La PDD no defensa cap estatut, precisament parla exactament com dius que a tú t'agradaria. La PDD defensa el dret de decidir i diu que les ingerències espanyoles a les decisions dels catalans, demostren que la via estatutària s'ha esgotat i que haurem de començar amb unitat de país la de la sobirania.
20.08.2008 ! 00.22 h
#2 Salva
Veu de Mel, gràcies pel respecte.

Potser és un pèl recargolat el que explico, però tot això de l'Estatut em té confós... En tot cas, intentaré seguir el teu consell i gaudir de l'estiu!
19.08.2008 ! 04.24 h
#1 Veu de Mel ! Badalona
Des del respecte, però em sembla que darrerament la gent d'RCat us recargoleu massa més del normal. Així no anem bé. Aprofiteu per descansar que l'estiu és per a gaudir-lo! ;)