dilluns, 7 de juliol de 2008

Guanyar un referèndum…

Ja en porto tres de perduts: el de la Constitució Europea, que vaig votar NO principalment perquè no reconeixia el català com a llengua oficial a Europa (tot i que finalment la Constitució Europea no es va aprovar, per motius molt diferents dels que jo defensava). El del nou Estatut, que vaig votar NO perquè era un text “cepillado” (Guerra dixit) que suplantava el text aprovat en el Parlament de Catalunya i no resolia els 3 grans objectius que tenia: el reconeixement de Catalunya com a nació, la consecució d’un model de finançament que ens apropés al concert econòmic i acabés amb l’espoli fiscal, i el blindatge de competències. I el de la moció de censura del Barça, que he votat que NO per donar suport a què la junta actual acabi el seu mandat. Cert, legalment el SÍ no ha arribat al 66% per fer prosperar la moció, però han guanyat, han tingut més del 60% dels vots.

En fi, hi hauré de reflexionar el per què els meus plantejaments no solen coincidir amb els de la majoria. Espero guanyar algun dia un referèndum, i que no sigui perquè he adoptat les posicions majoritàries a la societat, sinó perquè la societat s'ha transformat. Hi seguiré treballant.

P.D. Un aspecte positiu de la moció de censura, aprofitant la jornada de portes obertes al Club: poder jugar a futbol al Camp Nou, a la gespa del Camp Nou, amb l’Àlex. Ell s’ho ha passat bé, per mi ha estat genial. El dia que sigui conscient de què és el Barça i què és el Camp Nou, ho hem de repetir.

2 comentaris:

Jaume (New York) ha dit...

Podem fer com els liders de la Comunitat Europea... Ignorar els referendums quan el resultat no coincideix amb els nostres desitjos.

Es broma...
Una mica de cinisme no fa mal a ningu.
Salut!

Salva ha dit...

Bé, broma, però és el que fan... Quan el referèndum no surt com un vol (i ho dic per experiència, que sempre perdo) cal acceptar els resultats democràtics