divendres, 20 de juny de 2008

PSC vota diferent al PSOE

Els diputats del PSC al Parlament Europeu s’han desmarcat del PSOE en la important votació sobre directiva de retorn d'immigrants en situació irregular, que inclou que es puguin retenir en centres específics (incloses presons) fins a 18 mesos als immigrants sense papers abans de retornar-los al seu país. Mentre que el PSOE ha donat suport a la proposta, dos eurodiputats catalans han votat en contra i un s’ha abstingut.

És una gran notícia. Primer, i sobretot, per oposar-se a una mesura inhumana i contrària als drets fonamentals de les persones. Els immigrants són abans que res persones, i tancar-los durant 18 mesos només per estar en situació irregular ho considero una bestiesa. No es pot tancar a ningú només per no tenir papers, i menys 18 mesos.

La segona raó és perquè els diputats catalans han trencat la disciplina de vot del PSOE, anteposant els seus principis, ideologia i opinió enfront dels interessos i visió del PSOE. Trencar la disciplina de partit per qüestions de principis honora a qui ho fa, i quan són diputats del PSC els que no segueixen les instruccions del PSOE obre l’esperança de què ho tornin a fer, no només a Brussel•les i en temes d’immigració, sinó a Madrid i en temes clau de país.

Espero que aquest gest no es quedi aquí. Per un costat, que evitin que aquesta directiva s’apliqui a l’estat espanyol. Cal un discurs valent i desacomplexat sobre la immigració, que combini fermesa exigint drets i deures o contractació en origen però alhora respecte cap als drets fonamentals de les persones. Per l’altre, que els diputats catalans, a Europa o a Espanya, del PSC o de qualsevol altre partit, posin sempre els seus principis per davant de les instruccions del partit. I si això implica votar diferent en temes clau de país, com el nou finançament o el traspàs dels aeroroports, doncs endavant. Tindran tot el nostre suport. I si no ho fan...?

1 comentari:

Salva ha dit...

Comentari publicat a Directe.Cat:

20.06.2008 ! 01.38 h
#1 popota ! República de Gràcia
Sia.
De fet, una posició intel·ligent que el sobiranisme hauria de prendre davant la negociació del finançament és recolzar al màxim -o al menys fer-ho veure- Montilla i Castells per tal que s'estavellin contra els "amigos", i una estúpida seria la contraria.
Salut,