dimecres, 28 de maig de 2008

Dilema: Carretero o Puigcercós?

O guanya Puigcercós, o guanya Carretero. O guanya l’alternativa continuista que ha presentat més avals, o guanya la proposta renovadora de Reagrupament.Cat representada per Joan Carretero. Qui vulgui canvi, que voti Carretero, qui vulgui continuïtat, que voti Puigcercós.

Quin triar? Home, qui tingui dubtes, que miri el programa de Gent d’Esquerra i Reagrupament.Cat, i compari. O que valori si cal defensar el concert econòmic el 2010 o la fi de l’espoli fiscal aquest 2008. O que compari el currículum acadèmic, professional i polític dels dos candidats. O que es pregunti per què ERC ha perdut 350.000 vots, i si la situació es redreçarà o ERC s’enfonsarà encara més si es continua amb l’acció política actual i amb les mateixes persones al capdavant. O que parli amb la seva família, amics o companys de feina, votants, ex-votants o potencials votants d’ERC, i que els pregunti què pensen de l’ERC d’avui.

I Ernest Benach? Doncs el president del Parlament no pot ser president d’ERC. ERC ha de separar els càrrecs institucionals del partit, i apart Benach, com a President del Parlament i segona autoritat del Principat després del president Montilla, no es pot posicionar, per raons del seu càrrec, en algunes qüestions clau de l’acció política d’ERC. A més, no ho oblidem, Puigcercós i Benach han defensat i segueixen defensant el mateix, la mateixa línia estratègica.

I Jaume Renyer? Sens dubte és un capital que cal aprofitar a futur, però el canvi, direcció i sobretot lideratge que necessita ERC és el de Joan Carretero, amb Jaume Renyer en el seu equip.

Dilema: Carretero o Puigcercós, renovació o continuïtat, planeta o satèl·lit.

P.D. I per la secretaria general? Rut Carandell, és clar, però això deixem-ho pel proper post.

(Publicat a Directe.Cat)

1 comentari:

Salva ha dit...

Comentaris publicats al Directe.Cat:

02.06.2008 ! 18.58 h
#7 Baptista Gallart i Pascual ! BLANES
Hola, est en Manel?
Per fi, vaig linxar a en Joan.
Con serà el president en Joan????????????????????????
Per mi, serà el PRESIDENT el Sr. JOAN CATERRERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bé coses que ens uneixen.
Des de la distància,una abraçada.
VISCA LA TERRA
VISCA CATALUNYA LLIUREEEEEEEEEEEEEEEEEEE

02.06.2008 ! 00.45 h
#6 Manel
Hola Salva, soc en Manel.

L'altre dia vaig escriure un article sobre el congrés i el Sr. Gallart em va linxar. Ara veig que també et linxa a tú. Bé coses que ens uneixen.

Estic sense contacte telefònic. Per tant és difícil poder parlar-te. Espero que estigueu bé. Per cert, pel que fa a l'article, ho teniu cru. Suposo que estareu esperant per un altre moment. Aquest cop, tot i que ho esteu fent bé, no esteu creant les bases que us possibiliten la victòria.

En Joan té una segona marca, que la farà servir quan ho consideri. Vosaltres només tindrieu l'opció de guanyar ajuntant-vos amb un altra candidatura.

En qualsevol cas, si no feu això queda molt clar que el proper president serà en Joan. Tinc més dubtes sobre el tema secretari general. En aquest cas, penso que en Niubó pot donar una sorpresa.

Des de la distància, una abraçada.

Manel

29.05.2008 ! 19.08 h
#5 Baptista Gallart i Pascual ! BLANES
Com tu,el Sr. Salvador Garcia: Carretero o Puigcercós? Per favor estarem a votar al Sr. CARRETERO. Com es el Sr.Puigcercós?. Es un ansiós de PODER, venjatiu, perillos i en una actitud XULESCA. Per fi serà un GRAN DICTADOR. Gracies al Sr. Salvador Garcia

29.05.2008 ! 13.33 h
#4 Guillem ! La Pobla de Mafumet
Pep, això no té res a veure amb unes eleccions, perquè en unes eleccions és rellevant no només qui guanya sinó quants escons treuen els altres, per tant és molt recomanable votar la teva millor opció, per donar-li més força i capacitat de decisió.

En canvi en aquestes primàries no és rellevant qui queda 2n, 3r o 4t, només qui guanya. És una elecció presidencialista, i 2 dels 4 candidats tenen exactament ZERO opcions de guanyar. Faves comptades.

29.05.2008 ! 09.25 h
#3 pep ! República de Gràcia
No ho compro, Guillem: Amb el mateix argument, podries dir que a les eleccions al parlament, per desgràcia, només pots votar CiU o PSC.
Per tant, el dilema no és de persones per ocupar un càrrec, sinó de reforçar les posicions que un defensa de cara al Congrés, que serà l'autènticament rellevant.

Salut.

29.05.2008 ! 02.33 h
#2 Guillem ! La Pobla de Mafumet
Per desgràcia, pep, les opcions són aquestes. Tothom sap, i totes les enquestes diuen, que Ranyer (Esquerra Independentista) treurà un grapat ínfim de vots i que Benach està a anys llum dels altres dos candidats. Ho diuen totes les enquestes de mitjans i a nivell intern, les porres ... tot.

Per tant el dilema és: volem el mateix de sempre, o volem un canvi? Que la militància tingui clar que no hi ha més opcions que aquestes, canvi o continuïtat. Carretero o Puigcercós.
29.05.2008 ! 00.59 h

#1 pep ! República de Gràcia
Salvador:

No compro aquest fals dilema. Reduïr la tria a Puigercós o Carretero és com reduïr la tria a PSC o CiU. El lloc d'ERC és un projecte autònom poc vinculat als dos partits que més i millor han menjat de les martingales del 78.

Tanmateix i des de la discrepància, gràcies pel blog.

Salut,