dilluns, 19 de maig de 2008

Carod 8 – Puigcercós 3

Gràcies a Josep Lluís Carod-Rovira ERC va aconseguir 8 diputats a Madrid fa 4 anys. Per culpa de Puigcercós només s’han aconseguit 3 diputats ara. Gràcies a Carod ERC era un partit seriós, que es feia respectar, i per culpa de Puigcercós ERC és un partit de calçotada... Home, ni tan ni tan poc.

Els resultats d’ERC, èxits i fracassos, són atribuïbles a tota la direcció d’ERC en general i als màxims responsables de cada campanya en particular. Cert és que el 2003 Carod va saber transmetre un discurs il•lusionador (mans netes), i que el 2004 la seva figura va ser clau per assolir els històrics 8 diputats a Madrid. Però no es pot oblidar que en tots dos casos hi havia una direcció forta que li donava suport, molts militants anònims que s’hi van deixar la pell i, en les eleccions del 2004, Puigcercós va fer un acte de generositat i va cedir ser cap de llista a Carod. Sí, ERC va tenir uns grans resultats, en part gràcies a Carod, però mèrit de tota la direcció. Igualment darrerament ERC s’està enfonsant elecció rere elecció, mèrit de tota la direcció, però gràcies especialment a Carod, Puigcercós o a tots dos, segons es pregunti. A les verdes i a les madures, no s’hi val atribuir-se els mèrits i culpar als altres dels fracassos.

Abans de discutir les persones, però, discutim el projecte. Tots dos són uns ferms defensors del segon tripartit, i no volen revisar-lo. Un ens parla d’un referèndum el 2014 i l’altra del concert econòmic el 2010, quan la negociació del nou finançament és aquest 2008; tots dos han avalat la ponència estratègica d’ERC que s’ha de votar el proper 14 de juny. En resum, tots dos defensen el mateix, i així ho han reconegut, però un d’ells és millor candidat, més seriós i millor líder. Qui? No sé, que cadascú jutgi i decideixi. Però no ens equivoquem, si l’estratègia d’ERC és la correcta, que es militants triïn entre Carod o Puigcercós. Però si el que cal és canviar l’estratègia, no serveix cap dels dos.

Carod o Puigcercós? Carretero i Carandell!

(Publicat a Directe.Cat)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu, Salva, aquest és molt bo. Penja'l a l'e-notícies o el poso a la web de l'RCat.

JCR

Salva ha dit...

Comentaris publicats al Directe.Cat

20.05.2008 ! 14.11 h
#2 Silvia Berlusconi ! Bellaterra
El Sr.Carod l'unic que vá aportar va ser que ancara a Espanya, ems veigin pitjor. Un polític NO pot dir el que pensa, si no pensar el que diu i aquet sr. NO ha pensat mai el que diu i ha fet molt mal a Catalunya i a ERC ham els seus comentaris. Espero i desitjo que no surtin els seus. El sr.Puigcercòs i Sr. Ridao mereixen tots els meus respectes.

22.05.2008 ! 13.43 h
#1 Anna Osona ! Barcelona
Collons, Carretero i Carandell?! Si es calmen una mica, si deixen d'insultar, si deixen d'amagar amb crear un altre partit... té tota la pinta que acabaran a ciu... Unitat i respecte a la pluralitat. I ja és curiós que tots els convers apostin pel duet CC, per afeblir erc, per disgregar-la, per posar-la en mans de gent ressentida incapaç de sumar... amb aquests anem de cap al pedregar o a fer de crossa de ciu...