dijous, 24 d’abril de 2008

Independentisme sexista

(Publicat a E-notícies)

Fa uns anys que vaig arribar a la conclusió que no havia de ser més feminista que les dones (igual que no ser més papista que el papa). Això em fa extremar la prudència per exemple quan parlo de temes com la igualtat entre homes i dones. Defenso posicions feministes des del respecte i la distància, ja que crec que són les dones les que han de validar aquestes posicions.

En aquest sentit no m’ha agradat el vídeo sobre la independència protagonitzat per la Txe Arana. L’ideal és noble, i la Txe Arana em cau bé i m’agrada, com a actriu i presentadora, alhora que valoro que sigui un personatge públic que es mulla. Però penso que el vídeo cau en el parany d’utilitzar la dona com a objecte per vendre un producte, degradant a la dona i frivolitzant el concepte, la independència. No m’agrada quan s’utilitza la dona amb fins sexistes per vendre productes de gran consum, i encara m’agrada menys quan es fa per vendre ideals polítics des de posicions suposadament progessistes.

Dit això, enhorabona pel vídeo per la notorietat aconseguida, i gràcies a la Txe per donar la cara per la independència. Però plantegem-nos si aquesta publicitat ajuda a les dones i si ajuda a la independència. Que filo molt prim? Potser sí. En tot cas, que ho diguin les dones.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Acabo de llegir la teva entrada a "blocs amb estrella".

Dir-te que no he vist el vídeo i poques ganes en tinc, de veure'l. Però no trobo malament que una dona utilitzi la seva bellesa com a eina per assolir un objectiu, sempre i quant no abandoni la intel·ligència, la serietat i la dignitat que van lligats a aquell objectiu.

Si la Txe es mostra tal com és, i defensa la seva proposta d'independència amb intel·ligència, i de pas utilitza el seu atractiu, xapó!

Si el vídeo s'ha reduït a ensenyar posturetes amb l'estelada... Bé, diguem que ha perdut molta credibilitat.

Salva ha dit...

Mira el vídeo i jutja tu mateix. En tot cas, però, mirem la part positiva: una persona pública es mulla per la independència

Salva ha dit...

Comentaris publicats a la web d'e-notícies (per cert, tots d'homes...):

Jordi (Lleida) · 24-04-2008 23:26 h.

Benvolgut Salvador: Potser ho fa una dona, pq la independència, tal i com diu la Txe a l'anunci, és una paraula femenina? Tu mateix ho dius en el teu article... la independencia. Potser prou de tocar els collons i buscar sempre tres peus al gat, no?


joan (barcelona) · 24-04-2008 16:10 h.

1) no veig perquè només les dones han de poder "validar aquestes posicions" 2) si vols ser coherent amb la teva introducció, no escriguis aquest article, deixa que l'escrigui una dona 3) tu a l'anunci hi veus una dona. Jo, una persona que fa un anunci.


Marc (Sabadell) · 24-04-2008 14:00 h.

Què dius home! la txe està ben maca...tu en canvi si q no pots agradar a ningú...t'has vist l'americana q portes? Déu meu canvia-te-la, és horrorosa aqta americana...i el cabell? sembla q et talli els cabells la teva iaia...en fi no parlis massa d'imatge


Roger (Badalona) · 24-04-2008 13:03 h.

Però quina mania amb les dones! Com si ser guapa atractiva i seductora fos degradant!!! Però si és el que busquen totes, i precisament per això van a la moda, es maquillen, van a la perruqueria i es posen perfum! És degradant la naturalesa femenina?Au va!


marc (madrid) · 23-04-2008 19:00 h.

Txe Arana per consellera !!!!! O millor la filla de la Geli!!!! Pels consellers que tenim almenys seria mes agradablede veure. Visca la paritat!!
anterior 1 següent