diumenge, 20 d’abril de 2008

El PP, el més coherent

Amb el tema de l'aigua i el transvassament al final resulta que el PP és el més coherent. PSC, ERC i IC eren anti-transvassites a mort fins fa dos dies, i ara el defensen. CiU va recolzar el Pla Hidrològic Nacional, i ara rebutja el mini-transvassament de l'Ebre. Qualsevol d'aquests partits, si enlloc d'estar al govern estiguessin a l'oposició, defensarien la postura contrària. I el PP? Estava a favor abans, està a favor ara, i defensaria la mateixa posició estant al govern o a l'oposició. Potser pels mateixos interessos partidistes que mouen els altres partits, però almenys demostren una coherència respecte el transvassament de l'Ebre que els altres partits no tenen.

No sé quina és la solució. Em falta informació, i em falten sobretot referents creïbles. De tot plegat, però, he extret una lliçó molt dura: per formar-me l'opinió d'un tema, a partir d'ara prescindiré (del tot) de l'opinió dels polítics, i buscaré l'opinió d'experts independents. Com em puc refiar d'uns partits que són capaços de defensar una cosa i el contrari en funció de si estan en el govern o en l'oposició? En el tema de l'aigua m'he de replantejar no només l'opinió sobre el transvassament de l'Ebre, sinó també el del Roine.

En fi, qui ho havia de dir. El PP, el més coherent.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa ja anys quan els sudamericans es queixaven dels seus governs sempre pensava: “Les nacions tenen els polítics que és mereixen”.
No es tractava d’un pensament xenòfob ni despectiu sino d’una reflexió que portava a les estructures socials d’aquest països. Una manca de xarxes de societat civil, una ciutadania pasiva i finalment una premsa dependent i subordinada.
Que ha passat al meu país perque cada cop ens assemblem més als sud-americans? Doncs suposso que tot una mica. La societat civil està polititzada, la ciutadania anestesiada i la premsa... llegirm el blog del Salva per saber que pasa......

Suposso que hem de caure una miqueta més com a país per adornar-nos com estem.

Marc de Madrid

Salva ha dit...

Marc, em nego a acceptar que tenim els polítics que ens mereixem. Ens mereixem molt més, però el que és cert és que, si volem exigir, ambé ens hem de comprometre. Cadascú des del seu àmbit i espai, però comprometre.

Potser sí que tens raó que potser hem de caure una mica més per adonar-nos on som. Tant de bo, però, quan toquem fons no sigui massa tard per remontar.