dissabte, 29 de març de 2008

L'aigua - qui diu la veritat?

Em falta informació per opinar. Sembla però que si no plou i no es fa res, a l'àrea metropolitana no tindrem aigua la propera tardor. i que alguna cosa cal fer.

El conseller del ram diu que és una emergència nacional, i per tant que cal fer un trasvassament del Segre (sense utilitzar la paraula trasvassament, per així poder sent el més ecologista i sostenible del món). I així ens trobem que els que estaven a favor del trasvassament de l'Ebre (PP i CiU), estan en contra del trasvassament del Segre. Els que estaven en contra (PSC i ICV) estan a favor. I ERC no diu res.

Quan parlen les parts afectades, sense negar-li's part de raó, semblen tenir interessos particulars, i no parlen amb la visió de proposar el que és el millor pel país. I quan per fi s'ha decidit fer el trasvassament (o com es digui), el govern de Madrid, que és el que mana, diu que no, però no proposa com arribarà aigua la propera tardor. En fi...

Ja sé que és molt demanar, però m'agradaria una opinió independent, científica, respeteda, no polititzada, que digués quina és la millor solució per solucionar els efectes de la sequera d'aquest any i proposés quina política de l'aigua cal seguir en els propers anys. I que els partits, en un tema d'emergència nacional, tinguessis sentit d'estat, d'estat català, i no fessin demagògia, consensuessin la millor opció pel país, i no aprofitessin per treure rèdits electorals. Alícia en el país de les meravelles, però seria el millor que ens podria passar.

1 comentari:

Josep Cabana ha dit...

La veritat és que lo del “transvasament té molta “miga”.
Tot és conseqüència de la poca visió de país dels més ecologistes i sostenibles del món, que veuen el món, des de el punt de vista metropolità.
Cada dia es perden milers i milers de litres d’aigua per les canonades, que no s’arreglen per no deixar a la població metropolitana sense aigua durant uns dies. I ara, després de llençar l’aigua, ara es vol treure l’aigua als altres.
És cert que és una mesura d’emergència, però hi han altres solucions, més cares, això sí, però és el que té gestionar malament l’aigua.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.